ΜΕΞΙΚΟ

Πακέτα διακοπών Προτάσεις για διακοπές όλο το χρόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΜΕΞΙΚΟ

ΜΕΞΙΚΟ

Το κράτος του Μεξικού βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική. Βρέχεται από τη θάλασσα της Καραϊβικής και από τον κόλπο του Μεξικού και διακρίνεται για τις απειράριθμες μαγευτικές του παραλίες, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο γνωστές.Μνημεία των Μάγιας και των Αζτέκων, αμμώδεις παραλίες με πράσινα και γαλανά νερά βρίσκονται σε κάθε γωνιά του Μεξικού. Τολμήστε και δε θα βγείτε χαμένοι!
Αναχωρήσεις - Περιλαμβάνεται

ΜΕΞΙΚΟ-15 ΗΜΕΡΕΣ
(Μέξικο Σίτυ, Κανκούν, Μέριντα, Τσίτσεν Ίτζα, Σαν Κριστομπάλ Δε Λα Κάσας)
ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ €2199


1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι.
2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Η ημέρα μας θα αφιερωθεί στη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της πόλης, την πλατεία Zocalo. Εδώ ήταν και το κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Παλάσιο Νασιονάλ, μέσα στο οποίο θα θαυμάσουμε τις καταπληκτικές τοιχογραφίες με σκηνές από τη Μεξικανική ιστορία του Ντιέγκο Ριβέρα, ενός καλλιτέχνη πολύ αγαπητού στο Μεξικό, συντρόφου της Φρίντα Κάλο. Θα ξεναγηθούμε επίσης στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ και είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο, αφού στεγάζει την παγκόσμιας φήμης συλλογή ευρημάτων από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς του Μεξικού. Με τη βοήθεια του έμπειρου ξεναγού μας θα επικεντρωθούμε στις περιοχές εκείνες τις οποίες πρόκειται να επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΑΔΕΛΟΥΠΗΣ – ΤΕΟΤΙΧΟΥΑΚΑΝ)
Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι. Θα επισκεφθούμε αρχικά την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, τον πιο σημαντικό τόπο προσκυνήματος και πίστης για όλη τη Λατινική Αμερική. Συνεχίζουμε για το Τεοτιχουακάν, το μέρος όπου γεννήθηκαν οι θεοί, μια περιοχή από τις πιο σπουδαίες από αρχαιολογική άποψη του Μεξικού. Θα δούμε τις επιβλητικές πυραμίδες που ήταν αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, καθώς και το κάστρο. Θα δούμε επίσης τους χώρους των ανθρωποθυσιών και τη Λεωφόρο των Νεκρών, σημάδια βαθιάς πίστης των ανθρώπων της περιοχής. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μέξικο Σίτι. Για το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παγκοσμίως γνωστή πλατεία Γκαριμπάλντι, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι διάσημοι τροβαδούροι Μαριάτσι, οι οποίοι με μια μικρή αμοιβή μπορούν να τραγουδήσουν για μας τραγούδια που βγαίνουν από τη ψυχή. Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς στο άκουσμα της λέξης Μεξικό είναι η τεκίλα, σίγουρα το δεύτερο είναι οι Μαριάτσι. Η πρώτη είναι απόσταγμα κάκτου. Η δεύτερη, απόσταγμα μουσικών ζυμώσεων με στοιχεία της ινδιάνικης και της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης.
4η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΤΑΞΚΟ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ
Εκδρομή στο Τάξκο και στην Γκουαρναβάκα. Μια διαδρομή διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή. Πρώτη στάση μας η Γκουαρναβάκα ή "πόλη της αιώνιας άνοιξης", στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί, κι αυτό γιατί λόγω του ιδανικού κλίματός της, όλοι κατακτητές του Μεξικού διάλεγαν τη Γκουαρναβάκα για κατοικία τους. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του κατακτητή Ερνάν Κορτέζ, μεσαιωνικού ρυθμού κτισμένο το 1522 στη θέση μιας μεγάλης πυραμίδας. Ήταν άλλωστε συνήθεια των Ισπανών κατακτητών να γκρεμίζουν τον τοπικό πολιτισμό και με τις πέτρες να κτίζουν στα ίδια σημεία παλάτια και εκκλησίες. Η εκκλησία της περιοχής αυτής είναι εντυπωσιακά στολισμένη με διάφορες παραστάσεις. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη του Τάξκο, γνωστή ακόμη και στις μέρες μας για τα χειροτεχνήματα από ασήμι. Από το Τάξκο θα μας κάνει εντύπωση η τρομερή εκκλησία του, από τις πιο όμορφες και πλούσιες σε παραστάσεις και λαξεύματα του κόσμου. Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ - ΠΟΥΕΜΠΛΑ – ΟΑΧΑΚΑ
Κατά τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού μας θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε σχολαστικά τη θαυμάσια αυτή χώρα, μην παραλείποντας τίποτα και δίνοντας έμφαση σε τρία πράγματα: *στον πανάρχαιο και εντυπωσιακό πολιτισμό των Μάγιας *στις φυλές των ασυμβίβαστων Ινδιάνων που ζουν ακόμα με τους δικούς τους κανόνες στις δικές τους κοινωνίες βασίζοντας την επιβίωση τους στην γη που δεν τους πρόδωσε. *στο Μεξικό των Ισπανών κατακτητών με τα πανέμορφα κτίρια και τους Καθεδρικούς Ναούς. Πρώτος σταθμός μας η Πουέμπλα, η πιο αποικιακή πόλη του Μεξικού. Μετά από την ξενάγησή μας στην πόλη, θα συνεχίσουμε για την κλασική και φινετσάτη Οαχάκα, μια επίσης από τις πολύ όμορφες αποικιακές πόλεις της χώρας. Η πόλη έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο και δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί νέο κτίριο σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το κέντρο της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ: ΟΑΧΑΚΑ (ΜΙΤΛΑ - ΤΟΥΛΕ - ΜΟΝΤΕ ΑΛΜΠΑΝ)
Μετά από ένα χορταστικό πρωινό εξορμούμε προς την κοιλάδα της Οαχάκα, και συγκεκριμένα για ένα λόφο 400 μέτρων όπου βρίσκεται η σπουδαία πόλη των Ζαποτέκων, το Μόντε Αλμπάν. Στο συγκεκριμένο σημείο το 500 π.Χ. ισοπεδώθηκε η κορυφή του βουνού προκειμένου να δημιουργηθεί το τελετουργικό τους κέντρο. Το Μόντε Αλμπάν είναι ένας από τους πιο εκπληκτικούς χώρους του προκολομβιανού Μεξικού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Τούλε, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου με περίμετρο κορμού 42 m και ηλικίας 2000 ετών. Θα καταλήξουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίτλα, της εποχής των Ζαποτέκων, όπου θα επισκεφθούμε το σημαντικό αρχαιολογικό κέντρο με τα περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα και το συμβολικό διάκοσμο. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Οαχάκα.
7η ΗΜΕΡΑ: ΟΑΧΑΚΑ - ΤΟΥΞΛΑ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ
Πρωινή ξενάγηση της Οαχάκα. Το μουσείο του χρυσού, το μοναστήρι του Άγιου Δομίνικου και ο Καθεδρικός Ναός είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Οδική αναχώρηση για την πρωτεύουσα της πολιτείας Τσιάπας, την Τούξλα Γκουτιέρες. Η Τσιάπας είναι για τα Μεξικό, ότι η Γουιάνα για τη Γαλλία: ίδια σημαία, άλλος πλανήτης. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το σύμβολο αντίστασης, που προσωποποιείται από τους Ζαπατίστας και το μασκοφόρο ηγέτη τους, τον υποδιοικητή Μάρκος. Η διαδρομή μας είναι μεγάλη, αλλά αξίζει τον κόπο αφού θα μας φέρει σε επαφή με το επαρχιακό Μεξικό. Διανυκτέρευση
8η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΜΙΔΕΡΟ - ΣΑΝ ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ ΔΕ ΛΑΣ ΚΑΣΑΣ - ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΖΙΝΑΚΑΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΤΣΑΜΟΥΛΑ - ΣΑΝ ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ ΔΕ ΛΑΣ ΚΑΣΑΣ
Συνεχίζουμε σήμερα για μια κρουαζιέρα στο φαράγγι του Σουμιδέρο, μια εμπειρία μοναδική στο θαυμάσιο υδροβιότοπο που αποτελεί την καρδιά ενός πανέμορφου Εθνικού πάρκου, στις απότομες πλαγιές του οποίου έπεσαν το 16ο αιώνα εκατοντάδες Ινδιάνοι, αφού αντιστάθηκαν για τελευταία φορά στους Ισπανούς. Φαίνεται ότι η αντίσταση αποτελεί παράδοση στη πολιτεία Τσιάπας. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας στο φαράγγι θα δούμε ασυνήθιστα φυτά και ζώα μέσα σε ένα τοπίο μοναδικό. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι η πόλη Σαν Κριστομπάλ δε λας Κασας. Η υπόλοιπη ημέρα μας σήμερα θα είναι αφιερωμένη στην περιοχή των Ζαπατίστας και στους ανθρώπους της, τους Ινδιάνους που δεν συμβιβάζονται με πολιτικές και νόμους, έχουν το δικό τους τρόπο ζωής και τις δικές τους αξίες. Θα δούμε εκεί τους πραγματικούς απογόνους των Μάγιας που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την περηφάνια. Όταν οι άνθρωποι του πολιτισμού εισέβαλαν στα μέρη τους και έφτιαξαν δωρεάν ιατρικές μονάδες, με πολύ δισταγμό οι Ινδιάνοι πήγαιναν προς αυτές, και ποτέ χωρίς να προσφέρουν κάτι, παρόλο που οι υπηρεσίες ήταν δωρεάν. Οι Ινδιάνοι της περιοχής λένε ότι είναι πολύ πλούσιοι, γιατί ξέρουν να καλλιεργούν τη γη και να παίρνουν ότι μπορεί αυτή να τους δώσει. Με τον τρόπο αυτό μας εξηγούν ότι δεν έχουν ανάγκη από κανέναν και από τίποτα. Τα πάντα γι΄ αυτούς προέρχονται μέσα από τη γη, καθώς όλα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ αυτήν. Στα χωριά της περιοχής ο Χριστιανισμός αναμιγνύεται αξεδιάλυτα με τις θρησκευτικές δοξασίες των ντόπιων και οι τελετές που γίνονται μέσα στις εκκλησίες αφήνουν έκπληκτους τους επισκέπτες. Κατά τη ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε τα Ινδιάνικα χωριά ΖΙΝΑΚΑΝΤΑΝ και ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΤΣΑΜΟΥΛΑ και τις πολύχρωμες και πανέμορφες αγορές τους. Επιστροφή στο Σαν Κριστομπάλ δε λας Κασας. Διανυκτέρευση.
9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ ΔΕ ΛΑΣ ΚΑΣΑΣ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΑΖΟΥΛ – ΠΑΛΕΝΚΕ
Οδική αναχώρηση μέσα από τις άγριες ζούγκλες της περιοχής Σέλβα Λακανδόνα και Οκονσίκο για τους πανέμορφους καταρράκτες Αζούλ όπου θα έχουμε μια δροσερή στάση. Σήμερα θα καταλήξουμε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του ταξιδιού μας, στο Παλένκε, που αποτελεί το πιο τέλειο παράδειγμα του πολιτισμού των Μάγιας και μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Αρχαίας Αυτοκρατορίας (5ος αι. π.Χ. - 6ος αι. μ.Χ.). Η Αρχαία Αυτοκρατορία άνθισε στο Νότο: στις πολιτείες Ταμπάσκο και Τσιάπας του Μεξικού, στη περιοχή Πετέν της Γουατεμάλας και στη Δυτική μεθόριο της Ονδούρας (Παλένκε, Τικάλ, Κοπάν). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
10η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΝΚΕ – ΚΑΜΠΕΤΣΕ
Δέος προκαλούν η πυραμίδα του Ιαγουάρου, το Τέμπλο δε Λος Ινσκριψιόνες (Ναός των Επιγραφών), ο Ναός του Πακάλ καθώς επίσης και τα ανάκτορα. Η ζούγκλα γύρω μας είναι οργιώδης. Ο αρχαιολογικός χώρος που θα επισκεφθούμε είναι τροφή για τα μάτια και για τη ψυχή. Οι χώροι όπου γίνονταν ανθρωποθυσίες από τους Μάγιας και τα μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα, που θα μας καταπλήξουν. Αρκετά από τα μνημεία αυτά ήταν καλυμμένα από τη βλάστηση, γι΄ αυτό και είναι πολύ καλά διατηρημένα. Μερικά είναι αναστηλωμένα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Μεξικού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Καμπέτσε, σπουδαίο λιμάνι στη χερσόνησο του Γιουκατάν. Το φρούριο Δε Σαν Μιγκέλ με την εξαίρετη θέα ενίσχυε την άμυνα του Καμπέτσε ενάντια στις ναυτικές επιδρομές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
11η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΜΠΕΤΣΕ - ΟΥΞΜΑΛ - ΚΑΜΠΑΧ – ΜΕΡΙΝΤΑ
Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε "Γιουκατάν" δηλαδή "δεν καταλαβαίνω τι μου λες". Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στη Καραϊβική, είναι διάσπαρτη από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για έναν άλλο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας, αυτόν του Ουξμάλ, καθώς και της γειτονικής, δορυφορικής του πόλης, της Καμπάχ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη Μέριντα, η οποία θα μας καταπλήξει με τα αποικιακά της κτίρια. Είναι μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Το βράδυ μπορούμε να την απολαύσουμε μόνοι μας πάνω σε μια άμαξα. Δεν θα παραλείψουμε να αγοράσουμε αιώρες, για τις οποίες είναι φημισμένη η Μέριντα, αλλά και πήλινα και ξυλόγλυπτα αντικείμενα στις πλούσιες αγορές της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
12η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΡΙΝΤΑ - ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ – ΚΑΝΚΟΥΝ
Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στο Τσιτσέν Ιτζά, που είναι ένας από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Επισκεπτόμαστε το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο του Νέου Βασιλείου των Μάγιας. Η Νέα Αυτοκρατορία (6ος αι. μ.Χ.- 1697) άνθισε στο Βορρά, στη χερσόνησο του Γιουκατάν (Τσιτσέν Ιτζά, Ουξμάλ). Στο Τσιτσέν Ιτζά βρίσκονται πολλές πυραμίδες και παλάτια. Θα δούμε την Πυραμίδα του Κετσακοάτλ, το μεγαλύτερο Γήπεδο της Μεσοαμερικής, το χώρο των θυσιών, το κυκλικό Αστεροσκοπείο κ.ά. Ολοκληρώνοντας την προκολομβιανή ιστορία του Μεξικού κατευθυνόμαστε για ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου, το κοσμοπολίτικη Κανκούν. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα και το χρώμα του. Το Κανκούν είναι ένα θέρετρο που έχει κάτι για τον καθένα.
13η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ
Ελεύθερη ημέρα στο Κανκούν και ευκαιρία για χαλάρωση στο διάσημο θέρετρο της Καραϊβικής.
14η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΚΟΥΝ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
15η ΗΜΕΡΑ:ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Αεροπορικά εισιτήρια. Ξενοδοχεία 5* εκτός από τις μικρές επαρχιακές πόλεις Σαν Κριστομπάλ, Παλένκε και Καμπέτσε που είναι ξενοδοχεία με τοπικό χρώμα, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Τοπικός ξεναγός. Έλληνας έμπειρος αρχηγός ( Ο Έλληνας αρχηγός μπορεί να σας περιμένει και στο Μεξικό). Ημιδιατροφή
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), 500€.

 

Photos

Video

Φόρμα Ενδιαφέροντος

TIMEΣ:

 
Page 1 of 1  
Content